Skip to main content
search

Op 14 juli passeerde het ruimtevaartuig van NASA New Horizons binnen 8.000 mijl van Pluto’s oppervlak na een reis van 9½ jaar, 3 miljard mijl door ons zonnestelsel. Het ruimtevaartuig heeft het afgelopen decennium het eerste “onderzoek” van het zonnestelsel voltooid, het verzamelen van afbeeldingen en gegevens van Pluto, de grootste maan Charon en Pluto’s omgeving, terwijl het met meer dan 30.000 mijl per uur door de ruimte blijft suizen.

Adcole is bijzonder trots om deel uit te maken van zo’n historisch programma – het New Horizons-ruimtevaartuig is uitgerust met een volledig redundant Adcool-zonnesensorsysteem, bestaande uit fijne sensor en rotatiesensormodules. Tijdens de 9½ jaar durende reis naar het Pluto-systeem, was het ruimtevaartuig New Horizons spingestabiliseerd, vertrouwend op de Spin Sun Sensor-functie. Tijdens de close approach en flyby werd het New Horizons-platform gestabiliseerd met 3 assen, met behulp van de Fine Sun Sensor. Naast deze “gebruikelijke” taken werden de zonnesensors van Adcole ook door NASA-wetenschappers gebruikt als wetenschappelijke instrumenten om een ​​verscheidenheid aan metingen en metingen uit te voeren terwijl het ruimtevaartuig voorbij Pluto en Charon reed.

Een van de belangrijke uitdagingen bij het ontwerp van het zonnesensorsysteem voor New Horizons was het grote dynamische bereik van de zonintensiteit tijdens de missie. Succesvolle prestaties over een dynamisch bereik van 1000: 1 zijn al opgetreden met de Pluto-ontmoeting. Komende Kuiper Belt Object (KBO) ontmoetingen zullen een nog groter dynamisch bereik met zich meebrengen.

Close Menu

NEW OptiShaft

Optical Shaft Measuring System

Measure Within Seconds!

LEARN MORE
Optical Shaft Measuring System
en_USEnglish