Skip to main content
search

Nieuwe beelden van Saturnus van de Cassini-sonde werden vrijgegeven door NASA, terwijl Cassini, na bijna 20 jaar in de ruimte te zijn geweest, zijn laatste missiefase ingaat. De Ring-Grazing Orbits-fase stuurt het vaartuig voorbij de hoofdringen van Saturnus. Sinds de eerste lancering in 1997 (als onderdeel van de Cassini-Huygens-missie.) Heeft de Huygens in 2005 van Cassini gescheiden om op Titan te landen. Adcole Sun Sensors zijn een bedrijfskritische component voor de bepaling en regeling van de houding, omdat de sensor de zonnepanelen op de juiste manier richt.

De nieuwste afbeeldingen tonen een zeshoekige straal over het noordelijk halfrond van Saturnus. De missie is een ongelooflijke technologische en wetenschappelijke prestatie, omdat het belangrijke informatie en verbluffende foto’s van Saturnus blijft geven, de prachtige ringformaties en intrigerende manen.

Het is moeilijk te doorgronden hoe deze kleine sonde, die bijna 20 jaar geleden in Marlborough, Massachusetts werd gemaakt, nu 1,2 miljard kilometer verwijderd is en nog steeds een vitale rol speelt in de verkenning van een andere planeet.

Im  sun-sensor-aan boord-cassini-nasa-pics leeftijdskrediet: NASA / JPL-Caltech / Space Science Institute

U kunt meer leren over deze indrukwekkende wetenschappelijke verkenning door deze geweldige sites te bezoeken:

https://www.nasa.gov/cassini

https://saturn.jpl.nasa.gov

Close Menu

NEW OptiShaft

Optical Shaft Measuring System

Measure Within Seconds!

LEARN MORE
Optical Shaft Measuring System
en_USEnglish