Skip to main content
search

Vervolg van deel 1

Zoals eerder besproken, toont de lobing-meting op uw Adcole-meter de maximale piek-tot-piek-amplitude binnen een beperkte sector rondheidsgegevens. Het maakt niet uit of het verschil deel uitmaakt van een terugkerende golving of een gebeurtenis met één instantie. De Adcole Chatter-meting wordt daarentegen gebruikt om de specifieke UPR- en amplituderesultaten te vinden voor een terugkerend signaal. Het UPR-onderdeel kan dan worden gebruikt om de oorzaak te achterhalen en kan zelfs de specifieke machine identificeren die het veroorzaakte. Elke meting heeft voor- en nadelen. FFT Chatter-analyse tracht cyclische patronen in de meetgegevens te identificeren en kan de verschillende overlappende signalen scheiden in hun UPR- en amplitudecomponenten. Het is echter beperkt in zijn vermogen om de amplitude van niet-aansluitende patronen te bepalen en is niet het juiste hulpmiddel om een ​​enkele instantie gebeurtenis te lokaliseren, zoals een kras of een vlakke plek.

De lobbenmeting kan daarentegen de maximale piek en dal binnen het meetvenster rapporteren en is daarom beter geschikt om iets te vinden als een vlakke plek, een kras of een kleine niet-opruimende sector. Bij lobben is er echter geen praktische manier om de verschillende frequenties te scheiden zonder te berekenen voor 360 of meer vensters. Zelfs dan zou je aannemen dat de volledige piek-tot-piek amplitude het resultaat was van een specifieke inbreukmakende frequentie. In werkelijkheid zijn er waarschijnlijk een aantal frequentiecomponenten die elkaar overlappen en die kunnen optellen of aftrekken van de totale amplitude. Lobing kan het best worden gebruikt om snelle veranderingen in gegevens over een beperkt hoekbereik te detecteren, door een tolerantie toe te passen op het venster dat strakker is dan het venster dat op de volledige gegevensset wordt toegepast. Uw specificatie kan bijvoorbeeld een rondheidsfout van 6 micron toestaan, maar die fout beperken tot niet meer dan 2 micron in een venster van 30 graden.

De lobing-specificatie is effectief voor het vinden van afzonderlijke afwijkingen, zoals een stap of kras in het dagboek. Chatter is handiger voor het vinden van repetitieve patronen die trillingssignalen aangeven in de slijpapparatuur, of een situatie waarin het ruwe bedieningspatroon nog steeds aanwezig is (niet opruimen). Beide soorten fouten hebben functionele implicaties voor de krukas en de juiste combinatie van chatter en lobing-meting kan helpen om de oorzaak vast te stellen en te diagnosticeren. De twee specificaties zijn echter complementair en de ene kan niet volledig worden vervangen door de andere.

Zoals altijd zijn we blij met de mening van onze klant over deze en andere posten. Wat heb je uit je ervaring geleerd dat deze informatie verschilt of toevoegt?

Opmerking: Adcole kondigt deze maand Online Video Training aan. Als je ons bericht hierover nog niet hebt gelezen, kun je het bekijken HIER

Close Menu

NEW OptiShaft

Optical Shaft Measuring System

Measure Within Seconds!

LEARN MORE
Optical Shaft Measuring System
en_USEnglish