Skip to main content
search

Op zaterdag 19th november, zal NASA GOES-R lanceren en aan boord, een cruciale rol spelen in het behoud van de baan van de satelliet, Adcole Fine en Coarse Sun Sensors zijn. De GOES-R (Geostationary Operational Environmental Satellite-R-serie) is een geavanceerd satellietbeeldvormingssysteem dat is ontworpen om gevaarlijke weersverschijnselen op aarde en in de ruimte te voorspellen en te volgen.

Het systeem biedt een geavanceerde waarschuwing voor orkanen, tornado’s, gevaarlijke bliksem stormen en mogelijke gebeurtenissen bij flitsoverlast, evenals het monitoren van zonnevlamactiviteit die de navigatie / communicatiesystemen kan verstoren en voor deeltjes- en ruimtevaartuigen gevaarlijke deeltjesdeeltjes kan produceren. Voor een dergelijke kritische missie kunnen alleen de meest betrouwbare, nauwkeurige en robuuste componenten worden gebruikt waarvan is bewezen dat ze bestand zijn tegen de meedogenloze omgeving van de ruimte. Daarom zijn bijna 60 jaar, teruggaand tot de allereerste dagen van het ruimteprogramma, Adcool-zonnesensoren keer op keer geselecteerd voor de meest kritieke ruimtemissies.

Als erkenning voor de bijdrage van Adcole aan de GOES-R-missie heeft NASA onlangs Adcole gepresenteerd met een plaatje voor “Outstanding Execution”. Adcole is vereerd om deel uit te maken van een andere NASA-missie en blijft zich inzetten voor het leveren van de meest geavanceerde zonnesensors van de hoogste kwaliteit in het zonnesysteem.

Je kunt meer informatie krijgen over de GOES-R-missie hier of via deze uitstekende video s. Zorg ervoor dat je de lancering live op NASA TV ontvangt.

Close Menu

NEW OptiShaft

Optical Shaft Measuring System

Measure Within Seconds!

LEARN MORE
Optical Shaft Measuring System
en_USEnglish