Skip to main content
search

Oorspronkelijk artikel

Het in Marlborough gevestigde Adcole Corp., een fabrikant van precisiemeters en sensoren voor de automobiel-, industrie- en luchtvaartindustrie, heeft aangekondigd dat het is overgenomen door Artemis Capital Partners, een in Boston gevestigde private equity-onderneming die zich richt op het verwerven van industriële technologiebedrijven.

De voorwaarden voor de overname zijn niet bekendgemaakt.

Adcole werd opgericht in 1957 en heeft zijn hoofdkantoor in Marlborough. Het ontwerpt en bouwt cilindrische coördinatenmeetmachines die worden gebruikt voor het meten van motoronderdelen zoals nokkenassen, krukassen en zuigers.

Adcole is ook een leverancier van zeer nauwkeurige zonnesensoren die positionerings- en besturingsmogelijkheden bieden voor een breed scala aan satellieten en NASA-verkenningsvoertuigen. Naast zijn hoofdkantoor in Massachusetts bedient Adcole zijn klanten vanuit locaties in Detroit, Michigan, Recklinghausen, Duitsland, Tokio, Japan en Shanghai, China.
Samen met de acquisitie is John Brooks Reece, Jr., sinds lange tijd hoofd van de meetmachinedivisie van Adcole, gepromoveerd tot president en CEO, als opvolger van Addison Cole, de oprichter van het bedrijf.

“In de afgelopen 57 jaar heeft Adcole zijn reputatie opgebouwd als de vertrouwde standaard voor missiekritieke metingen op de automobiel-, industriële en aerospace-markt”, aldus Peter A. Hunter, managing partner bij Artemis, in een verklaring. In samenwerking met het doorgewinterde managementteam van Adcole, zijn we verheugd om voort te bouwen op Adcoles erfgoed van compromisloze kwaliteit en tegelijkertijd te investeren in een toekomst van ongekende innovatie en groei. “

Close Menu

NEW OptiShaft

Optical Shaft Measuring System

Measure Within Seconds!

LEARN MORE
Optical Shaft Measuring System
en_USEnglish